ÖRGÜ KAZAK MODELLERİ

Anahtar Kelimeler: Kazak Örgü Modelleri , Kazak Örgü Modelleri konusu, Kazak Örgü Modelleri hakkinda bilgiler, Kazak Örgü Modelleri bilgileri, Kazak Örgü Modelleri resimleri, Kazak Örgü Modelleri resimi, Kazak Örgü Modelleri konusu, Kazak Örgü Modelleri bayan, Kazak Örgü Modelleri Anahtar Kelimeler: Kazak Örgü Modelleri , Kazak Örgü Modelleri konusu, Kazak Örgü Modelleri hakkinda bilgiler, Kazak Örgü Modelleri bilgileri, Kazak Örgü Modelleri resimleri, Kazak Örgü Modelleri resimi, Kazak Örgü Modelleri konusu, Kazak Örgü Modelleri bayan, Kazak Örgü Modelleri Örgüler Dantel Örgüleri Dantel Örgüsü Dantel Örme Dantel Örmek Dantel Örnegi Dantel Örnek Dantel Örnekler Dantel Örnekleri Dantel Örneklerim Dantel Örneklerı Dantel Örneği Dantel Örtü Dantel Örtüler Dantel Şal Danteller Dantelli Dantelli Kilot Dantelli Külot Dantelli Pike Dantelli Çorap El İşi El İşi Dantel El İşi Dantel Örnekleri El İşi Danteller El İşi Oya El Örgüsü Dantel Elisi Dantel Elişi Dantel Elişi Dantel Örnekleri Elişi Danteller Elişi Oya En Güzel Dantel En Güzel Dantel Modelleri En Güzel Dantel Örnekleri En Güzel Danteller Fransız Danteli Gözde Dantel Gözde Dantel Dergisi Güler Erkan

BEYAZ KAZAK VE BERE TAKIM

5 numaralı şiş ve 3 numaralı tığla örülmüştür
ARKA:Örgüye 5 numara şiş ile 85 ilmek atılarak,5 sıra horoşa ile başlanır.15 cm.beyaz feza kristal örüldükten sonra sırayla eflatun,fuşya,fıstık yeşili ve portakal rengi ipliklerden 8 er sıra örülür ve tekrar beyaz renge geçilir.Toplam 30 cm olunca koltukaltı bir sırada 3,bir sırada 2 ve bir sırada 1 ilmek şeklinde kesilir.Kol evi 18 cm olarak örülür.
ÖN :Beyaz iplik ile 44 ilmek atılarak örgüye başlanır.5 sıra haroşa örülür,kenarlarda 7 ilmek haroşaya devam edilerek aradaki ilmekler düz örülür.11 cm bu şekilde örüldükten sonra ikinci parçaya başlanır ve aynı şekilde örülür.Her iki parça tek şişle toplanıp,arka parçanın şeritlerine denk gelecek şekilde aynı sıra ile örülür.30 cm sonra koltukaltı aynı şekilde 3-2-1 şeklinde kesilir.

YAKA :Koltukaltı kesildikten sonra 6 cm örülür.Ortadan 21 ilmek tek seferde kesilir her iki sırada birer ilmek azaltılarak yaka oyuntusu verilir.18 cm örülüp,tek seferde kesilir.Yakanın diğer kenarına da aynı işlem yapılarak örgü bitirilir.
KOLLAR :Kolları örmeye 58 ilmek ile başlanır.5 sıra ve kenarlarından 7 şer ilmek haroşa olarak örülür.Belli aralıklarla her iki baştan artırılarak kol boyu 48 cm yapılır.Kol oyuntusu için3-2-1-1 şeklinde kesme yapılır.Kol evi boyu 18 cm olunca örgü bititrilir.Örülen parçalar dikildikten sonra yaka kenarı tığ ile oyalanır.
ATKI :Beyaz iplik ile 160 ilmek atılarak örgüye başlanır.5 sıra haroşa örülür.Eflatun takılıp 8 sıra düz örgü yapılır.Dha sonra sırayla fuşya,fıstık,portakal renkleri takılıp 8 er sıra düz örgü örülür.Son olarak beyaz iplikle 5 sıra haroşa örülüp örgü bitirilir.Uçlarına saçak dikilir.
ŞAPKA :Şpkayı örmeye 6 zincir ile tepeden başlanır.Sıkı trabzanlarla doldurulur.Belli aralıklarla artırılarak istenilen büyüklüğe geldiğinde atkıda kullanılan renkler aynı sırayla örülüp beyaz kısımda daha fazla artırılarak örgü bitirilir.